Bild på Leksands IF:s logga på en hockeytröja
Foto: Emil Holmgren.

LIF-tyskarna bakom vändning

5:06 min

Leksand bröt den tre matcher långa förlustsviten när MoDo besegrades med 4-1 på hemmaplan. Bakom vändningen låg de tyska nyförvärven.

Efter en rad matcher med darrigt spel så blev det alltså ett trendbrott för Leksand. Laget hamnade visserligen i underläge i den första perioden, men från nedsläpp i den andra perioden var det inget snack om saken.

Dalalaget gick från 0-1 till 2-1 på 39 sekunder, och inom loppet av sju och en halv minut hade Leksand gjort fyra (!) mål.

Den tredje perioden blev mest en transportsträcka, där Leksand dominerade och sett till spelet borde laget gjort ytterligare ett par mål.

En av matchens viktigaste sekvenser var sekunderna efter Leksands kvitteringsmål till 1-1. MoDo hade ett jätteläge att ta tillbaka ledningen, men istället kontrade Leksands tyska nyförvärv och Marcel Muller spelade fram Daniel Pietta som sköt 2-1.

Eftersom AIK vann så är Leksand fortfarande två poäng bakom Solnalaget i kampen om andraplatsen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".