Bild på Leksands IF:s logga på en hockeytröja
Foto: Emil Holmgren.

Leksand hade inte glöden

1:38 min

Leksand uppträdde blekt och omotiverat i hockeyallsvenskans näst sista omgång. Det blev också förlust mot Karlskoga med 2-1.

Leksand, redan klart för den hockeyallsvenska finalen, hade svårt att mobilisera någon större motivation.

Det märktes direkt från matchstart att Karlskoga var det mer laddade laget, och Leksand hamnade i underläge tidigt, men lyckades i alla fall kvittera (Mattias Ritola) före den första periodens slut.

I den andra perioden skapade båda lagen möjligheter till fler mål, men det slutade ändå mållöst under mellanakten och 1-1 stod sig inför den tredje ronden.

Karlskoga hade den hetare viljan och kunde ta ledningen med 2-1. Målet inprickat av den tidigare leksingen Isak Skedung, ett mål som alltså räckte till seger. Fredrik Forsberg, den andre "leksingen", spelade fram till Karlskogas första mål...

Leksand avslutar seriespelet på onsdag med bortamatch mot Oskarshamn. Den allsvenska finalen startar sedan på fredag, med bortamatch mot finalmotståndaren Timrå.

P4 Dalarna sänder hela finalserien mot Timrå i webbradion och i appen SR Play. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".