Åtalas för mordförsök

Skottdramat på en restaurang i Borlänge för två månader sedan får nu sitt rättsliga efterspel. I dag har åtal väckts mot en häktad 21-åring.
Natten till den 16 mars blev en 21-årig man svårt skadad och förlamad, sedan han inne på restaurang Stella Blue i Borlänge skjutits i nacken med en pistol. Dådet skedde inför ett 90-tal gäster. Dagen därpå greps en jämnårig Borlängebo misstänkt för gärningen. Och i dag har kammaråklagare Catharina Wikner väckt åtal mot den misstänkte 21-åringen. Åklagarens huvudyrkande är att mannen ska fällas för försök till mord. Men hon har också ett alternativyrkande, nämligen grovt vållande till kroppsskada. 21-åringen själv har förnekat att han uppsåtligen försökt ta livet av sitt offer. 21-åringen åtalas också för vapenbrott. Det bedöms som grovt av åklagaren, eftersom han var berusad och haft med sig ett skarpladdat vapen inne på en restaurang där mycket folk vistades.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".