Efter arbetsmiljökritik mot Älvdalsskolan - oenighet om kommunens handlingsplan
Efter höstens kritiska skrivelser om arbetsmiljön på Älvdalsskolan jobbar nu skolledningen med en handlingsplan. Men det finns en oro över att åtgärderna inte kommer att räcka. Foto: Henrik Montgomery/TT och Frida Danielsson/Sveriges Radio.

Efter arbetsmiljökritik mot Älvdalsskolan – delade åsikter om framtiden

3:36 min

Efter höstens kritiska skrivelser om arbetsmiljön på Älvdalsskolan jobbar nu skolledningen med en handlingsplan. Men det finns en oro över att åtgärderna inte kommer att räcka.

Känslan nu är att vi har gjort vårt men att de inte lyssnar på oss. Jag försökte få mina kollegor att komma på mötet med politiker, men ingen vågade.

Skolförvaltningen jobbar nu med en handlingsplan efter höstens skrivelser om arbetsmiljön på Älvdalsskolan. Det handlade till exempel om rädsla att påpeka problem och lågt förtroende för skolledningen. Samtidigt menar kommunalrådet Peter Egardt (S) att det finns en splittrad bild av läget.

– Jag har inte fått uppfattningen ett det finns en tystnadskultur men vi får se vad medarbetarundersökningen visar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista