Hastighetskameror avslagna

Polisens automatiska hastighetskameror i Dalarna var inte påslagna en enda sekund under årets första tre månader. Det visar statistik från Rikspolisstyrelsen. Enligt styrelsens rekomendationer skall kamerorna var i gång i hundra timmar under ett kvartal.
Rikspolisstyrelsen har varit i kontakt med polisen i Dalarna för att få en förklaring till att hastighetskamerorna inte använts. Rolf Johansson som är chef för trafikpolisen i Dalarna säger till Radio Dalarna att rikspolisstyrelsens statistik inte riktigt stämmer och att hastighetskamerorna började användas igen i slutet av mars efter att de varit oanvända under början av året på grund av sjukdom. Försöket med automatiska hastighetskameror är bara ett försöksprojekt och just nu finns det bara en enda person inom trafikpolisen som har utbildning på att sköta dem. Rolf Johansson tycker att det naturligtvis är för lite och för sårbart att bara ha en person som kan sköta kamerorna. I dagsläget fungerar hastighetskamerorna som vanligt och är i bruk enligt Rikspolisstyrelsens rekomendationer.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".