Försvarsminister, Peter Hultqvist på hemmaplansbesök i Borlänge, för att berätta om hur hans parti, alltså socialdemokraterna, vill satsa vidare på att utöka den statliga servicen i landet, genom att fram till 2022 starta 55 nya s k servicekontor. Här i länet finns sen förut ett kontor i Malung-Sälen och nu ska även, Vansbro, Älvdalen, Leksand och, Hedemora bli platser för nya servicekontor. Foto Stefan Ubbesen.
Försvarsminister Peter Hultqvist på hemmaplansbesök i Borlänge, för att berätta om hur hans parti, alltså socialdemokraterna, vill satsa vidare på att utöka den statliga servicen i landet, genom att fram till 2022 starta 55 nya s k servicekontor. Här i länet finns sen förut ett kontor i Malung-Sälen och nu ska även, Vansbro, Älvdalen, Leksand och, Hedemora bli platser för nya servicekontor. Foto Stefan Ubbesen. Foto: Stefan Ubbesen / Sveriges Radio

Socialdemokraterna vill ha fyra nya servicekontor i Dalarna

1:34 min

Senast till 2020 vill socialdemokraterna fyra nya servicekontor i länet. I dessa ska man kunna få personlig hjälp av flera myndigheter på en plats.

I dag berättade Peter Hultqvist, socialdemokratisk försvarsminister och länsordförande i Dalarna att partiet vill inrätta totalt 55 nya servicekontor i landet, varav fyra i Dalarna. En satsning som kostar cirka 120 miljoner kronor om året. Bland annat hoppas han att passhanteringen ska bli bättre. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".