Valet 2018 i Dalarnas län

Förälder om förslag på centralisering av skolan i Hedemora: "Det är oroande"

2:45 min

Ett tjänstemannaförslag finns om att lägga ned mellanstadieskolorna i byarna i Hedemora kommun och istället centralisera till tätorten. Föräldern Jonathan Matti är kritisk. I artikeln kan du också lyssna på hur Hedemorapolitikerna resonerar kring andra valfrågor.

Så resonerar politikerna i byskolefrågan

Allan Mattsson (Kommunlistan), Kristina Lundgren (...
Beatrice Åström/Sveriges Radio

Det finns ett tjänstemannaförslag om att lägga ned flera byskolor och flytta mellanstadieklasser in till tätorten. Här hör du hur Allan Mattson (Kommunlistan), Kristina Lundgren, (C), Ola Gilén (S) och Lennart Mångs (M) resonerar.

Ola Gilén om Socialdemokraternas viktigaste frågor

Ola Gillén, Socialdemokraterna, Hedemora
Beatrice Åström/Sveriges Radio

Kommunalrådet Ola Gilén (S) resonerar kring de viktigaste valfrågorna i Hedemora inför höstens val. En detaljplan för Hedemora är en prioriterad fråga.

Lennart Mångs, moderaterna, Hedemora, valet 2018
Beatrice Åström/Sveriges Radio

Oppositionsrådet Lennart Mångs (M) resonerar kring de viktigaste valfrågorna i Hedemora inför höstens val. En genomlysning av ekonomin vill han se.

Tre saker att ha koll på i Hedemoras kommunpolitik

Hans-Olof Sundin
Beatrice Åström/Sveriges Radio

Vår lokalpolitiske expert Hans-Olof Sundin ger dig tre snackisar att ha koll på inför kommunvalet i Hedemora.

– Det är oroande. Det skulle innebära att mina barn skulle behöva spendera mycket tid på transporter. Det skulle också bli större klasser där de inte skulle få den uppmärksamhet och stöd de behöver, säger Jonathan Matti som har barn på mellanstadiet i Smedby skola i Dala-Husby.

Skolbudgeten i Hedemora kommun har inte kunnat hållas på flera år, och antingen måste det till mer pengar eller så måste verksamheten förändras.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista