Porträttbilder på Mursal Isa (MP), Ulf Berg (M) och Elin Norén (S).
– Det är positivt att flera vill samarbeta med oss och vi stänger inga dörrar, men först och främst vill vi samarbeta med de vi samarbetat med under den gångna mandatperioden, säger landstingsrådet Mursal Isa (MP). På bilden syns också Ulf Berg (M) och Elin Norén (S). Foto: Sari-Anna Söderman/Sveriges Radio, Pernilla Wahlman/TT och Jennie-Lie Kjörnsberg/Sveriges Radio.
Valet 2018 i Dalarnas län

Vem tar vem i landstinget? – Hör politikerna inför valrysaren

1:43 min

Flera borgerliga partier utesluter inte att söka stöd hos Miljöpartiet för att kunna ta makten i landstinget efter valet.

Hör svaren från alla partier i landstinget

Landstinget Dalarna parti valet
Sveriges Radio, Pernilla Wahlman/TT och Catharina Johnson/Yra.

P4 Dalarna har ringt runt till landstingspartierna för att fråga vilka de ser som möjliga samarbetspartners. Moderaterna säger att man går till val med sjukvårdsalliansen men blickar samtidigt över blockgränsen.

– Lokalt kan jag mycket väl tänka mig samarbete med Miljöpartiet, de stänger ju inte dörrar för entreprenörer till exempel, säger oppositionsrådet Ulf Berg (M).

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".