Lugnande besked från festivalchef

Det har varit ovanligt tyst kring Falu Folkmusikfestival under våren. Det i kombination med skriverier om festivalens dåliga ekonomi och politisk tubulens kring kommunalt bidrag till festivalen har gjort att många nu undrar om det blir någon festival överhuvudtaget i år. Men festivalchefen Hasse Hjort kan ge lugnande besked till de som undrat: -Det blir en festival som vanligt i sommar.
Den turbulens som varit har gjort att det det varit extra mycket att göra för arrangörerna under vintern och därför har det också varit ovanligt tyst utåt, enligt Hasse Hjort. Men det blir festival som vanligt. I år kommer festivcalen att pågå mellan den 10:e och den 13:e juli och programmet kommer att presenteras på torsdag. Det politiska spelet och bråken kring det extra kommunala bidraget till festivalen efter de senaste årens ekonomiska bekymmer för festivalen har inte påverkat planeringsarbetet inför årets festival nämnvärt enligt Hasse Hjort. Då har det faktum att förra årets festival i sig inte gick ihop ekonomiskt varit mer bekymmersamt. Och Hasse Hjort säger att han tycker att relationen till politikerna är bra medan festivalens relation till medborgarna måste bli bättre.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".