Borlänge siktar på heltidsarbeten för de anställda

Alla deltidsanställda i Borlänge kommun ska på sikt erbjudas heltidsanställning. Men det ska vara genomfört först från 2008 för att kommunen säkert ska klara av det ekonomiskt. Det beslutade personalutskottet i Borlänge kommun på tisdagen.
- Dels ser vi önskemål hos en del av vår personal att jobba heltid och vi ser också att det är ett krav som facken haft länge och vi vill gå dem till mötes på den här punkten, säger Nils Persson, (s) ordförande i personalutskottet i Borlänge. - Är det så att vi vill ha folk i vården framåt så är det också viktigt att kunna erbjuda det här. Nils Persson tror inte att erbjudandet skulle kunna resultera i att folk måste sägas upp. - Vi tror istället att det här ger en möjlighet att kunna rädda framtiden inom vården. För som det ser ut idag ser vi ut att få en brist på arbetskraft inom vården. - Hittills har vi sagt att det ska rymmas inom de budgetramar vi har, men på sikt kan det bli en högre kostnad. Det är också därför vi har sagt att det här ska vara genomfört helt först om sex år, säger Nils Persson. Kommunstyrelsen ska senare ta ställning till personalutskottets planer.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".