Maja Dahlqvist och Stina Nilsson
Maja Dahlqvist och Stina Nilsson Foto: Sebastian Kahnert/TT

Maja Dahlqvist: ”Lika overkligt varje gång”

1:10 min

De svenska sprintdamerna dominerar i Dresden, Tyskland. I lagsprinten lade Sverige beslag på både första- och andraplatsen.

Resultat, lagsprint
1. Sverige (Stina Nilsson/Maja Dahlqvist)
2. Sverige (Ida Ingemarsdotter/Jonna Sundling)
3. Norge (Mari Eide/Maiken Caspersen Falla)

– Det var jättekul att vinna i dag. Både jag och Stina fick loppet som vi ville. Jag fick precis den position jag ville ha inför spurten. Det känns konstigt att vinna. Jag har varit på pallen några gånger i år men jag har inte vant mig – det känns lika overkligt varje gång. Hela säsongen har gått över förväntan och jag hoppas på VM. Det är sjukt ändå att konkurrensen i laget är så stark som den är, säger Maja Dahlqvist till Radiosporten.

Stina Nilsson och Maja Dahlqvist vann lagsprinten med drygt en sekunds marginal. Men bakom det svenska förstalaget blev det en rysare om de två återstående pallplatserna. 

Jonna Sundling, i lag med Ida Ingemarsdotter, gjorde ett starkt upplopp och lyckades sträcka fram tåspetsen före norskan Maiken Caspersen Falla och amerikanskan Sophie Caldwell.

På herrsidan blev det norsk dubbelseger. Sveriges förstalag med Gustaf Berglund och Johan Häggström kom åtta och andralaget med Teodor Peterson och Gustav Nordström slogs ut i semifinal.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista