"Vi kan ta röster från båda blocken"

Sjukvårdspartiet kan komma att ställa upp i riksdagsvalet nästa år, det beskedet kom igår. De flesta av partiets elva regioner är positiva till att kandidera till riksdagen.
Ingvar Niilima, som är med i Dalarnas sjukvårdsparti, säger till Dalanytt att man också kommer att syssla med andra frågor förutom sjukvård.

Partiet har inga platser i landstingsfullmäktige i Dalarna i dag - de fick lite drygt två procent av rösterna vid förra valet och kom alltså inte över fyraprocentsspärren.

I Dalarna består Sjukvårdspartiet av Avestapartiet, Morapartiet, Frihetliga kommunalfolket och Sjukvårdspartiet Bergslagen, det som förut hette Folkkampanjen för sjukvård.

Hittills har sjukvårdspartiet i Uppland, Gävleborg och Skåne formallt sagt ja till att kandidera till riksdan, men fler regioner väntas följa.

Ingvar Niilima vill inte placera Sjukvårdspartiet på en politisk höger-vänster-skala men tror att partiet kommer att ta röster från både dom borgerliga och dom socialistiska.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".