Socialnämnden i Falun fick ansvarsfrihet

Efter en intensiv diskussion beviljade kommunfullmäktige i Falun på torsdags kvällen ansvarsfrihet för socialnämnden. Nämnden har fått kritik från revisorerna på grund av mångmiljonunderskott förra året. Och i år beräknas underskottet bli ännu större.
Socialnämnden i Falun fick på torsdags kvällen ansvarsfrihet av kommunfullmäktige efter en mycket lång och intensiv debatt om nämndens mångmiljonunderskott. Socialnämnden har fått skarp kritik från kommunens revisorer på grund av stora underskott. I fjol var nämndens underskott nästan 42 miljoner kronor och i år beräknas den bli 60 miljoner. Omröstningen slutade med 31 röster för och 24 emot ansvarsfrihet. En ledamot la ner sin röst. Beslutet gällde fjolårets verksamhet, och socialnämndens ordförande, kristdemokraten Ulrik Lindgren, skriver i en förklaring att det har varit brister i prognoserna, men att socialnämnden är tvingad att fullfölja sina lagstadgade åtaganden även om de inte ryms inom den lagda budgeten.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".