Riksdagens lagutskott för homoadoptioner

Majoriteten i riksdagens lagutskott ställde sig igår bakom regeringens proposition om att homosexuella ska få adoptera barn.
Lagutskottet menar att homosexuella par som har registrerat partnerskap ska ha samma förutsättningar som makar att bli goda adoptivföräldrar. Stina Johanesson, ordförande i riksförförbunder för sexuellt likaberättigade i Dalarna, säger till Dalanytt att det var ett väntat resultat från lagutskottet och att det innebär att homosexuella behandlas på samma sätt som alla andra i samhället. Bara två partier är emot att homosexuella ska få adoptera barn, moderaterna och kristdemokraterna. Lennart Sacrédeus, EU-parlamentariker och kristdemokrat från Mora, säger att lagutskottets ståndpunkt är tragisk och Lennart Sacrédeus tror att folk i en folkomröstning skulle rösta emot att homosexuella ska få adoptera.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista