Stressprojekt i Leksand gav lugn och ro

Projektet "Lugn och ro" får leva vidare i Leksands kommun. Hittills har åtta personer i ledande befattning i Leksand fått lära sig hur man motverkar stress och utbrändhet. Nu ska åtta till få chansen.
Under fem dagar i vår har åtta personer i ledande befattning i Leksands kommun samlats för att lära sig att motverka stress och utbrändhet. Meditation, massage och lugn musik blandat med föreläsningar har ingått i projektet. Och det var så lyckat att ytterligare åtta chefer ska få gå utbildningen till hösten. - De deltagare som varit med har tyckt att det varit positivt och att de har blivit stärkta i sin roll som chefer. De har skrivit i sina utvärderingar att de hoppas att fler ska bli erbjudna det här, säger projektledaren Lii Stening. Målet är att få ner sjukskrivningarna i Leksans kommun. I dag är ligger antalet sjukskrivningar i snitt på 38 dagar per anställd varje år och nu ska man få ner det till 31 dagar. Projektet Lugn och ro är ett led i att få ner sjukskrivningarna och med hjälp av en ökad kunskap om bland annat stress, massage och meditation ska man öka medvetandet hos förvaltningsledare i kommunen. - Det är viktigt att vi som enhetschefer och chefer i ett mellanled får ökad kunskap och trygghet så att vi kan förmedla det till våra anställda, säger Marita Hall, som jobbar som enhetschef på serviceshuset Edshultsgården i Leksand och är en av de som har varit med i projektet Lung och ro.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".