Klart med Köpenhamnsflyg från Borlänge

Det blir en ny reguljär flyglinje mellan Borlänge och Köpenhamn. I mitten av augusti börjar bolaget Värmlandsflyg att trafikera sträckan, med en mellanlandning i Skövde.
Det blir två turer per dag mellan Borlänge och Köpenhamn, med en mellanlandning i Skövde. Dessutom går lika många turer från Köpenhamn. - Vi behöver 20 000 passagerare för att det ska gå ihop och vi klarar inte det ensamma i det första skedet, säger Jean Mari Skoglund, VD för Dala airport. Nu är det avgörande att det på ett år flyger 13 000 personer från Borlänge, eller att 2 300 personer åker tur och retur från augusti till årsskiftet för att flyglinjen ska runt ekonomiskt. Satsningen stöttas av Dala airports ägare, landstinget och Falu och Borlänge kommuner. Stödet innebär att ägarna går in med pengar om det inte blir tillräckligt många passagerare under perioden fram till årsskiftet.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".