Uppåt igen för Avesta Bryggeri i Fors

2001 blev ett dåligt år för den svenska bryggerinäringen, åtminstone vad gäller ölförsäljningen som minskade med tre procent. Men ett bryggeri som nu ser en ljusning är Avesta Bryggeri i Fors som vänt minus till plus efter att ha fått nya ägare i januari.
I november i fjol gick Avesta Bryggeri med 15 anställda i konkurs. I januari i år tog nya ägare över. Det var Bryggeriprodukter i Nacka och Tre Eriksson i Stockholm som fortsatte verksamheten i Fors med 10 anställda. Och efter fem månader så har det vänt för bryggeriet som nu kan uppvisa positiva siffror, Det beror i första hand på att företaget ökat restaurangförsäljningen i Stockholmsregionen. Avesta Bryggeri har också tagit in lite nytt folk som platschefen Thorleif Bengts hoppas man kan behålla. Dessutom finns det funderingar hos företagsledningen att gå upp i skift och att satsa på en del nya produkter.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista