Ridklubb vill skydda sig mot varg

Orsa Ridklubb vill nu sätta upp ett rovdjursstängsel runt sin anläggning, sedan det kommit flera rapporter om att vargar setts i området den senaste tiden. Klubben söker nu bidrag hos länsstyrelsen, för att kunna sätta upp rovdjursstängslet.

I skrivelsen till länsstyrelsen redogör ridklubben för dom observationer av varg, som gjorts runt ridanläggningen den senaste tiden.
Så sent som i tisdags kväll säger sig en flicka ha sett en varg, när hon kom ut från stallet. Allt det här gör att ridklubbens personal och elever känner sig otrygga.
På vardagarna har ridklubben anställd personal, som sköter hästarna och verksamheten. Men under helgerna är det ridskoleleverna som har hand om stall och djur.
Efter observationerna om varg beslutade styrelsen att inte lägga ansvaret för skötseln av anläggningen under helgerna på ridskoleleverna. I stället sattes ordinarie personal in på extrapass.
-Och det har, poängterar ridklubben i sin ansökan om rovdjurstängel, inneburit en merkostnad som klubbens ekonomi inte tillåter.
Under perioden 10-14 november var det en utökad kostnad på närmare 4 300 kronor.
Ett rovdjursstängsel är helt nödvändigt, menar ridklubben som nu vill ha en snabb handläggning av ärendet vid länsstyelsen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".