Ekokraft fick skarp kritik av revisorer redan 1999

Hedemora kommuns stora miljösatsning Ekokraft fick svidande kritik av kommunens revisorer redan 1999. Tvåa av kommunens revisorer ansåg till och med att bristerna i Ekokraft var så allvarliga att de inte vill bevilja kommunstyrelsen ansvarsfrihet.
Revisorerna riktade skarp kritik mot Ekokraft när det gäller styrning och ansvarsfördelning mellan kommunstyrelsen och bolaget Ekokraft AB. Kommunalrådet Per Jansson säger till Radio Dalarna att han ser på revisiorskritiken som ett politiskt utspel. - Förvisso vill man fälla hela kommunstyrelsen men i klartext sas det att det var Gun Drugge och mig man var ute efter, säger han. Men det var inte bara kommunens revisorer som riktade kritik mot Ekokraft. Även Riksrevisionsverket, RRV, kritiserade bolaget. I sin rapport skrev RRV att syftet med vissa program och projekt tycktes vara att skaffa sig tillgång till statliga bidrag och inte att lösa de lokala miljöproblemen.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".