Årslånga fängelsestraff efter familjebråk

Ett storbråk mellan två familjer i Falun den 1 maj har i dag fått sin rättsliga upplösning vid Falu tingsrätt. Det blev årslånga fängelsestraff för de tre män som åtalats.
De två familjerna umgicks fram till en incident i ett garage för två år sedan. Den osämja som då uppstod urartade i ett storbråk den 1 maj i år. Tre män i den ena familjen attackerade tre män i den andra med olika tillhyggen som järnrör och träpåkar. Det slutade med åtal för grov misshandel för angriparna som är 24, 31 och 33 år gamla. I dag har alltså Falu tingsrätt kommit med sin dom i målet och rätten går i allt väsentligt på åklagarens linje. -Det förhållandet att angriparna försett sig med tillhyggen vittnar om att angreppen föregåtts av planering, skriver rätten bland annat i sin dom. Alla tre fälls för grov misshandel, en av dem också för olaga hot. De två äldsta döms båda till fängelse i ett år och sex månader, den yngste till 1 års fängelse. De tre ska också enligt tingsrättens dom solidariskt betala ett skadestånd på totalt 68 000 kronor till sina offer. Det kan påpekas att enbart en av de tre har dömts för brott tidigare, dock inget våldsbrott. Alla tre lever under ordnade förhållanden och sägs vara uppskattade på sina arbetsplatser.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista