Högteknologiska dagar i Borlänge

I Borlänge pågår nu Crystal Valley-dagarna. Det är ett tillfälle för de högteknologiska företagen i kommunen att visa upp sig. Det är högtflygande planer om stora vinster i framtiden. Men i dag är det inte så många av företagen som ger vinst.
Åke Hörnell har byggt upp företaget Hörnell i Gagnef och han ligger bakom många av de högteknologiska företag som idag finns i Borlängeregionen. Och han är inte orolig trots att många av företagen idag inte går med vinst. - Om man har perspektiv på det så har jag varit här i 30 år. En verksamhet är extremt lönsam, andra kommer efter. Det tar tid att utveckla saker, säger Åke Hörnell. Crystal Valley är ett samlingsnamn för ett antal företag och aktörer inom LCD-tekniken, alltså displayer med flytande kristaller. Och alla ser enorma vinstmöjligheter i framtiden. Men i dag är utgifterna större än intäkterna för några av företagen. Det gäller till exempel LC Tec. Bolaget behöver pengar och därför genomfördes nyligen en nyemission. Men den ville inte småägarna vara med på. - Vi fick in mindre pengar än vi räknat med. Ett resultat är att vi tvingas minska kostnaderna i företaget och de större ägarna får ta ett större ansvar. Vi ska gå ut och prata med aktieägarna en gång till och även prata med andra investerare, säger Åke Hörnell.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".