Många brott avslöjade vid polisaktion i Ludvika

Under två veckor har polisen i Dalarna gjort en så kallad störningsinsats i Ludvikatrakten.

Den här aktionen har bland annat varit riktad mot kriminella personer inom mc-sfären. Flera brott har avslöjats vid aktionen.

Den styrka som gjort den här insatsen i Ludvika har bestått av en gruppchef och 5 andra poliser, av dem en hundförare med hund. Styrkan har jobbat på kvällar och nätter med koncentration på helgerna.

Och en rad brott har alltså avslöjats, bl a har insatsen lett till att tre personer häktats. 12 personer har rapporterats för narkotikabrott, merparten för eget bruk.

I ett tiotal fall har ingripanden gjorts mot stölder, hälerier och förberedelser till andra brott. 9 rattfyllerister har ertappats, och i alla de fallen utom ett har det handlat om drograttfylleri.

Flera ingripanden har dessutom gjorts med anledning av olaga hot, misshandel, försök till misshandel och övergrepp i rättssak.

Polisen summerar aktionen med att den här arbetsmetoden som även prövats tidigare fungerar och fungerar bra. Och enligt poliskommissarie Bo Persson visar resultaten i Ludvika att insatser av det här slaget behövs och kommer att genomföras även i fortsättningen - inte bara i Ludvika utan även på andra platser där det finns ett behov.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".