Dalkarlsvägen - friskvård och historia

Nya broschyrer och kartor ska öka intresset för den historiska vandringsleden mellan Mora och Stockholm för att man själv ska kunna gå leden. - Att gå Dalkarlsleden är friskvård och en historisk vandring på en och samma gång, säger Elisabeth Ståhl, Dalarnas Fornminnes- och hembygdsförbund.
Under flera hundra år, från 1500-talet och ända in på början av 1900-talet, så var det många människor från vårt län som vandrade till Stockholm för att säsongsarbeta på olika sätt. Deras väg kom att bli den s.k Dalkarlsvägen. Vandringsleden har de senaste åren upplevt en renässans, inte minst genom de två vandringar mellan Mora och Stockholm som organiserats. Nu vill Dalarnas Fornminnes- & Hembygdsförbund locka ännu fler att vandra längst den här historiska leden genom att märka ut leden och ge ut kartor med information. En del av leden, sträckan förbi Falun, ingår nu i det s.k världsarvet.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".