Nästan hälften mister jobbet på LC-Tek

Nästan hälften av dom 49 anställda på bildskärmsföretaget LC-Tec i Borlänge får sparken. Det är en misslyckad nyemission och dålig lönsamhet som ligger bakom den akuta krisen för Borlängeföretaget.
För att täcka förluster och ha pengar att satsa inför framtiden ville LC-Tec ge ut nya aktier i vintras. Men företaget misslyckades då det visade sig att de små ägarna i bolaget inte ville vara med längre. Huvudägarna, med Åke Hörnell i spetsen, hade garanterat emissionen. Det innebär att dom fick betala betydligt mer än beräknat. - Det här är så mycket vi kan dra ned utan att lägga ned verksamheten, säger Lars-Olof Norell, VD för LC-Tec i Borlänge, som hoppas att åtgärderna ska ge resultat. LC-Tek utvecklar LCD-tekniken och tillverkar displayer med flytande kristaller. Företaget är flaggskeppet bland de högteknologiska företagen som vuxit fram i Borlänge de senaste åren och som ingår i det så kallade Chrystal Valley-klustret.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista