Stor polisrazzia mot kriminella i Falun

En stor polisaktion mot kända kriminella personer i Falu kommun har genomförts i dag. Tre män har anhållits och nya tillslag kan bli aktuella.
Dagens aktion inom Närpolisområde Falun har förberetts en tid. Ett 30-tal poliser deltog i razzian, som pågått under en stor del av dagen. Man samlades i morse vid halvniotiden, och sedan slog man till på olika håll. Husrannsakan har gjorts på sju adresser inom Falun. Resultatet blev beslag av ammunition, narkotika och misstänkt stöldgods. Den narkotika det handlar om är amfetamin och hasch, dock inga större mängder. Tre män har anhållits misstänkta för stöld- och narkotikabrott. De är födda 1959, 1978 och 1979. Ytterligare tre personer greps men har släppts efter förhör. Enligt vad Dalanytt erfar är två av dem kvinnor och flickvänner till två av de anhållna männen. Nu fortsätter utredningen med förhör av de anhållna. Och enligt polisen kan det alltså bli aktuellt med nya tillslag.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".