Stort missnöje med Falu kommun

Det jäser bland de anställda i Falu kommun. I en enkät från fackförbundet Kommunalarbetareförbundet som de cirka 2 000 anställda har fått, framgår ett stort missnöje med kommunen som arbetsgivare.
I enkät, som nästan 900 anställda besvarade, framgår att en majoritet inte har haft de lönesamtal med chefen som man ska ha. En tredjedel av de anställda vågar dessutom inte säga vad de tycker. Att vara kritisk kan betyda sämre lön, tror många. - Det mullrar ett stort missnöje bland våra medlemmar ute i kommunen, säger Ulrika Belin, ordförande för Kommunals sektion 10 i Falun. Hon tycker att Falu kommun är en tam arbetsgivare. -Det är i stort sätt ingen yrkesgrupp av våra medlemmar som känner att de är viktiga, och då är man tam som arbetsgivare. För utan personalen så har man ingen motor i verksamheten. I dag, torsdag, sätter hon sig vid förhandlingsbordet igen med arbetsgivaren Falu kommun. Löneförhandlingarna, som har pågått sedan den 2 april, går trögt. Genomsnittslönen för kommunals medlemmar är ungefär 14 500 kronor i månaden. Nu kräver Kommunal 750 kronor mer till alla plus individiuella tillägg.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista