Hotell tar hand om hästar utanför Falun

Allt fler skaffar sig häst och i och med det behövs det också någonstans att göra av dem. För Fredrik Westberg i Strand utanför Falun har det stora hästintresset gjort att han kunnat fylla föräldrarnas gamla lagård med hästar istället. -Jag tog över gården i december 99 och för att få det att gå runt så byggde jag om lagårn till stall och hyr ut boxarna, säger Fredrik Westberg.
Fredrik Westberg rev ut hela lagårdsinredningen och satte in 12 hästboxar istället. Han står för platsen och maten och delvis för in- och utsläpp i hagen. Men 12 platser är inte nog. Nu ska ett annat av gårdens hus få ny stallsinredning och 6 nya boxplatser byggas. För hästintresset är stort. De 12 första platserna fylldes på nolltid. - Det var ju fullt innan jag byggt klart här. Folk tingade platser och hörde av sig långt innan det var färdigt. Det var roligt att känna att det fanns ett behov för det jag gjorde, säger Fredrik Westberg. Fredrik har aldrig varit särskilt hästintresserad själv. Men nu har till och med han skaffat sig en egen häst. Och han stormtrivs med sitt nya jobb, att driva hästhotell. - Jag slutade på landstinget och tog över det här. Jag satt på kontor där i flera år och började sedan med det här efteråt. Det är fritt. Ju mer man jobbar desto bättre. Det går ju runt bättre ju mer man jobbar om man jobbar åt sig själv, och det är ju ku
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".