Bild på den tre-årige pojken

Det kommer flera underliga och anmärknigsvärda händelser kring hanterandet av ärenden hos Migrationsverket i Hedemora. Till flyktingförläggningen i Horndal kom en man från Irak tillsammans med sin treårige son för två månader sedan.

På Migrationsverket i Hedemora har dom samma handläggare som den blinde irakier som verbalt blev mycket illa behandlad vid sitt besök på verket. Den lille pojken har en mycket svår kärlmissbildningen i munnen och har svårt att andas. Nu får han hjälp att andas genom ett rör i halsen, så kallad trakeostomi, för att underlätta andningen.

Det enda han får i sig är flytande föda, och knappt det eftersom det förmodligen gör för ont för honom att svälja. Han är gulblek i ansiktet utom kring munnen och kinderna, som är så uttänjda att huden ser ut att brista när som helst.

Pappan är mycket orolig för sitt barn som får det allt tyngre och svårare att andas och inte får den vård och hjälp som specialister skulle kunna ge honom här i Sverige, men inte i hemlandet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".