Moderat riksdagskandidat vill hoppa av

Moderaternas riksdagskandidat Titti Hansson från Rättvik vill sluta som politiker. Detta efter att Dalanytt granskat vilka på länets riksdagslistor som finns registrerade hos Kronofogdemyndigheten.
Som Dalanytt kunde berätta i går är nästan var femte kandidat i Dalarna på moderaternas riksdagslista skuldsatt hos Kronofogden. Mest av alla är polismannen Rune Verf i Älvdalen skyldig. Han står på 16:e plats på moderaternas lista och han är skyldig Kronofogdemyndigheten över 750 000 kronor. - Vi fick en väldigt stor skuld på ett hus som vi hade på västkusten, och det innebar att vi hade väldigt stora ekonomiska problem. Och det har vi fortfarande, säger Rune Verf till Dalanytt. - Att jag har haft problem som många andra under 1990-talet, det vet folk om som har satt mig på listan, säger han. Även riksdagskandidaten Titti Hansson i Rättvik, som är tillförordnad VD för Siljansutbildarna, finns hos Kronofogden. Hon står som sjätte namn på moderaternas riksdagslista. I tre års tid har hon konsekvent struntat i att betala försäkringen för sin bruna Volkswagen Passat. - Det är helt och hållet min privata sak, säger hon till Dalanytt. Hon anser att en riksdagskandidat bör ha ordning på sina affärer. - Förmodligen går jag ifrån och slutar som politiker, säger hon. - Jag misstänkte att det skulle bli så här.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista