Säsongspremiär på Dalahalla

I morron inleds årets konsertsäsong i Dalhalla och det sker med bland andra Lisa Nilsson och DalaSinfoniettan. Sedan blir det musik i många genrer i det gamla kalkbrottet fram till månadsskiftet augusti-september.
Förhandsintresset för årets musikaliska äventyr i Dalahalla är stort. - Bokningsläget är väldigt bra! Vi ligger ungefär som vi har räknat med, säger Ann-Katrin Hernandez på Dalhalla till Dalanytt. En nyhet i år är en satsning på countrymusik. - Vi har fått ett väldigt stort gehör för det evenemanget, säger Ann-Katrin Hernandez. Vi vill öppna Dalhalla för alla målgrupper med bra musik i många genrer. Men det är operafestivalen som är Dalhallas kärna. - Det är den som gör att vi vinner internationellt rykte och att vi får pengar från privata sponsorer. I år innehåller operafestivalen bland annat en världspremiär: Wagners Flygande Holländaren, ett gästspel från Rigaoperan.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".