Moraborna struntade i debatten

Det var ingen stor skara som lyssnade när socialdemokraterna och moderaterna höll en torgdebatt i Mora på lördagen. Publiken bestod av några lokala politiker, några förbipasserande och en bankomatkö. Och det trots att det var en mycket lokal fråga som togs upp - framtiden för Saxnäs vårdcentral.
Valrörelsen har dragit igång så smått med torgmöten. Runt om i länet debatterar valets huvudmotståndare socialdemokrater och moderater. Men trots det heta ämnet - Saxnäs vårdcentrals vara eller icke vara - var det få Morabor som intresserade sig för den debatt som hölls i Mora på lördagen. Moderaternas Jan Wiklund frågade under debatten om socialdemokraternas Alf Johansson nu kunde lova att vårdcentralen i Saxnäs får vara kvar. - Jag tycker att jag var ganska tydlig, jag sa nämligen att Saxnäs och Moranoret ska sammanläggas, svarade Alf Johansson.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".