Centerkandidater hos kronofogden

Var femte moderat riksdagskandidat i Dalarna skulder hos Kronofogden. Men centerpartiet kommer inte långt efter. Fyra kandidater, eller 16 procent, är tillsammans skyldiga Kronofogden nästan 600 000 kronor. Uppgifterna kommer som en överraskning för Kenneth Johansson, ordförande för Centerpartiet i Dalarna.
Den största skulden av Centerpartiets riksdagskandidater har Christina Bröms, som är ordförande för Barn- och utbildningsnämnden i Mora. Hon står på fjortonde plats på Centerns riksdagslista och är skyldig kronofogden nästan 400 000 kronor. Christina Bröms berättar för Dalanytt att familjen genom sjukdom hamnat i ekonomiska problem. Hon säger att genom försäljning av en sommarbostad ska hon nu vara nära en lösning. Men hon är inte ensam centerpartist i kronofogdemyndighetens register. Tre andra riksdagskandidater står för skulder på ytterligare ungefär 200 000 kronor. - Det här tycker jag är väldigt tråkigt och jag ska prata med dem som är berörda, säger Kenneth Johansson till Dalanytt.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista