Falulärare protesterar mot privatisering

Förra veckans beslut av kommunstyrelsen i Falun att omorganisera den kommunala vuxenutbildningen har fått lärarna på omvårdnadsprogrammet att reagera. Lärarna är besvikna. De tycker att de bedriver en bra verksamhet och ser nu sina jobb försvinna från årsskiftet.
Bakgrunden till beslutet, som förväntas klubbas av kommunfullmäktige på torsdag, innebär att merparten av komvuxutbildningen försvinner ur kommunal regi. I stället ska utbildningar handlas upp på den öppna marknaden. Bland dem som berörs är lärarna på omvårdnadsprogrammet för vuxna i Falun. De rasar mot den tilltänkta omorganisationen. I ett öppet brev till ledamöterna i kommunfullmäktige vädjar man om att utbildningen även i fortsättningen ska vara kvar i kommunal regi. Som skäl anger lärarna bland annat att kommunal kontroll är avgörande för att kunna säkerställa en bra kvalitet på utbildningen.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista