Stängning av Saxnäs drabbar undersköterskor

Det blir i först hand undersköterskor som drabbas av att vårdcentralen Saxnäs i Mora stängs. I stället flyttar vårdcentralen till lasarettet för att slås ihop med vårdcentralen där.
Drygt 10 anställda vid Saxnäs vårdcentral förlorar sina jobb där och kommer sannolikt att erbjudas andra anställningar inom landstinget. Undersköterskorna är alltså den grupp som drabbas hårdast. -Det har varit stor turbulens för den gruppen den senaste tiden. Många undersköterskor mår dåligt och flera är sjukskrivna, säger Inger Jansson som är arbetsplatsombud får Vårdförbundet på Saxnäs. Genom att stänga vårdcentralen och slå ihop den med vårdcentralen på lasarettet sparar landstinget 7 miljoner kronor på en treårsperiod. Det var i måndags som landstingets driftstyrelse tog det slutliga beslutet om den här förändringen av primärvården i Mora.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista