Norskt bolag köper Öraberget i Grängesberg

Bostadsområdet Öraberget i Grängesberg som varit utan ägare under en längre tid har nu sålts. Det är ett nytt norskt bolag - Svensk Fritid - som nu går in och tar över dom drygt 100 lägenheterna i Grängesberg.

Det blir alltså en ny norsk ägare efter det havererade köpet som gjordes av norrmannen Geir Paulsen. Han köpte bostadsområdet Öraberget i Grängesberg av det kommunala fastighetsbolaget Ludvikahem som ville bli av med det förlusttyngda bostadsområdet. Tanken då från Geir Paulsen var att sälja lägenheterna som bostadsrätter åt norrmän som ville semestra i Sverige. Men allt gick överstyr.  Paulsen själv gick i personlig konkurs och sen också hans bolag.

Ludvika kommun har hela tiden känt ett ansvar gentemot de hyresgäster som trots allt bott i husen, och under den tid som allt stått utan ägare har kommunen gått in med pengar för att betala för driften. Den så kallade tvångsförvaltaren av bostadsområdet har under en längre tid förhandlat med det norska bolaget - Svensk Fritid - och nu så är köpet klart. Svensk Fritid som är ett norskt bolag tänker, precis som de förra ägarna, sälja lägenheterna som bostadsrätter till norrmän som vill semestra i Sverige.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".