Tolv varslas i Vikmanshyttan

Erasteel Kloster i Vikmanshyttan varslar tolv personer om uppsägning på grund av arbetsbrist. Dessutom har sju personer lämnat företaget på egen begäran under tiden som förhandlingarna har pågått.
Ulf Hansson är Metall-klubbens ordförande och han är nöjd med att äntligen få besked, men är bekymrad över varslets storlek. - Det är skönt att det blir klart innan semestern nu så att alla får information före, säger han till Dalanytt. Och trots varslen tror han på framtiden. - När det gäller Erasteel i Vikmanshyttan så har det väl jämt gått bra och jag tror nog att det kommer att gå bra i framtiden också, säger Ulf Hansson. I måndags blev förhandlingarna klara på Erasteel i Långshyttan. Där fick 19 personer sluta på grund av arbetsbrist. Och i dag fick alltså ytterligare tolv samma besked i Vikmanshyttan. Erasteel är världsledande inom snabbstål med en marknadsandel på cirka 30 procent. Bolaget har 550 anställda och omsätter cirka 800 miljoner kronor.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".