Lågt intresse för heltidsjobb

Borlänge kommun hör till dem som vill erbjuda deltidspersonal att jobba heltid. Men när kommunen nu undersökt intresset för heltid visar det sig att personalen inte är intresserad.
Morgan Larsson, utredare inom vård och omsorg i Borlänge, har i en enkät till de anställda undersökt intresset för att gå upp i arbetstid från deltid till heltid. Sex av tio (59 procent) svarade på enkäten att de inte var intresserade av en heltidstjänst. Marianne Qvist är vice ordförande för fackförbundet kommunal i Borlänge. Hon tror att anledningen till att så få uppgav att de ville gå upp till heltid är att de helt enkelt inte orkar. Arbetet är för tungt, säger hon. Men antalet som svarade på enkäten var litet, endast 282 av 867. Frågan är hur stor tilltro man kan sätta till den. Marianne Qvist säger till Dalanytt att om fler hade svarat skulle fler ha angett att de ville jobba heltid.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".