Sparkrav för kulturskola i Mora

Kulturskolan Miranda i Mora måste minska sin budget med 1,8 miljoner kronor under nästa år och då väntar stora nedskärningar på skolan. - Det kan röra sig om fem till sex tjänster som måste bort, säger Melker Brodin, vikarierande rektor på kulturskolan Miranda.
Barn- och utbildningsnämnden i Mora måste spara fyra miljoner kronor. Och därför har nämnden beslutat att kulturskolan Miranda måste minska sin budget med 1,8 miljoner kronor, från nio miljoner kronor till drygt 7 miljoner kronor, en minskning med 20 procent. Beskedet från kommunen kom precis efter att personalen gått på semester och nu måste Melker Brodin se över hela verksamheten. - Det kan handla om att fritidsgården Slussen försvinner så att 12-16-åringarna inte får någonstans att vara, det kan handla om mediaverkstaden och att vi kan ta bort en del administrativt, säger Melker Brodin. Totalt sett tror Melker Brodin att fem eller sex tjänster riskerar att försvinna.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".