34-åring morddömd av hovrätten

I dag har Svea Hovrätt kommit med sin dom mot den den 34-årige man från Borlängetrakten, som av Falu tingsrätt dömts till 10 års fängelse för att ha mördat en 49-årig kvinna i Romme i Borlänge. Och hovrätten har ingen annan uppfattning än tingsrätten.
Tidigt på morronen den 23 januari larmades polisen om att en död kvinna fanns i en lägenhet i Romme. Hon hade dödats genom ett knivhugg i hjärtat. I lägenheten fanns ytterligare fyra personer, alla mer eller mindre berusade. En av dem begärdes häktad - den nu dömde 34-åringen. Falu tingsrätt fann honom skyldig till dådet, det var enbart på hans kläder som det fanns blod från den mördade kvinnan. Motivet kunde enligt tingsrätten ha varit svartsjuka, och i förundersökningen kom det också fram att 34-åringen blivit arg på kvinnan för att hon tjallat på honom. Han fälldes för mord, men straffet blev bara 10 års fängelse. Det motiverade tingsrätten med att gärningen inte föregåtts av någon som helst planering utan var resultat av en plötsligt ilska där mannens berusning spelat en central roll. 34-åringen som i tingsrätten förnekade att han berövat kvinna livet överklagade domen till Svea Hovrätt. Men hovrätten tycker alltså som tingsrätten. Domen på 10 års fängelse för mord står fast.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".