Socialen granskas efter skottdrama

Nu granskar länsstyrelsen hur socialnämnden i Borlänge hanterade den 18-åring som var inblandad i ett skottdrama i Borlänge för några veckor sedan. 18-åringen hade sökt hjälp hos socialen för sina missbruksproblem men inte fått den hjälp han bett om.

18-åringen var inblandad i ett skottdrama på Häradsvägen i Borlänge en natt i början av mars. Då ringde han polisen och hotade att döda sin mamma. Han var berusad när han ringde polisen den där natten.

18-åringen var tidigare känd hos polisen för sina missbruksproblem. Han hade sökt hjälp hos socialen för det här. Det visade sig också att 18-åringen inte hade fått den hjälp för missbruk som han hade bett om.

Nu har länsstyrelsen bestämt sig för att granska hur socialnämnden hade skötte ärendet med 18-åringen. Bland annat har länsstyrelsen fått uppgifter om att 18-åringen fått vänta länge på behandling för sitt missbruk och att hans handläggare ska ha slutat på socialen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".