Akutmottagningen i Ludvika blir kvar.

Konsultförslag skrotas - akuten blir kvar

Turerna kring akuten i Ludvika har varit många. Nu ser det ut som att konsultförslaget, om att lägga ner akuten, skrotas. Konsultutredningen kostade landstinget 260 000 kronor.

Frågan har varit på tapeten länge. Nattakutens vara eller inte vara. För att utreda frågan hyrdes konsulter in som gjorde en utredning av Ludvikakutens framtid. En utredning som kostade 260 000 kronor.

Konsulterna kom fram till att nattakuten skulle bort och ersättas med en ambulansmottagning för att spara pengar. Men förslaget väckte protester från personal och från allmänheten. Politikerna vek sig.

Sedan gick socialdemokraterna ut och lovade att akuten blir kvar. Och efter ett möte i landstingsstyrelsens planeringsutskott i dag ser det nu ut som att löftet håller i sig.

– Akuten blir kvar. Vi diskuterade två förslag i dag, ett där akuten försvinner och ett där den blir kvar och akuten kommer inte att försvinna från Ludvika, säger Alf Johansson, s, ordförande i planeringsutskottet.

Den 29 maj tar landstingsstyrelsen beslut om det förslag som diskuterades i dag. Men allt lutar alltså mot att akuten blir kvar. Men pengar skulle, och ska fortfarande, sparas.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".