Misstänks för brott mot vargspårare

Att rovdjursfrågan är infekterad här i Dalarna har vi fått ett nytt bevis för i dag. En 63-årig man har nämligen åtalats vid Falu tingsrätt misstänkt för brott mot två personer som arbetar med rovdjursfrågor åt Länsstyrelsen.

Enligt åklagaren har den 63-årige mannen med hot om våld förgripit sig på rovdjursinventeraren och rovdjursbevakaren Mats Rapp. Det ska ha skett på en skogsbilväg mellan Bingsjö och Dalstuga i februari i fjol. Åklagaren hävdar att mannen hotat att slå in ögonen på Rapp, och att han gjort det för att störa och hindra Rapp i hans arbete åt Länsstyrelsen. 63-åringen nekar till det han anklagas för, och det är hot mot tjänsteman.

Dessutom ska mannen stå till svars för ett telefonsamtal till länsstyrelsens rovdjurshandläggare Lena Berg i september i fjol. Enligt åklagaren har mannen smädat henne med vulgära tillmälen.

Brottet rubriceras som förolämpning. Även i det här fallet nekar mannen till gärningen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".