Kaotisk midsommardag på Dössberget

Räddningstjänst och polis fick rycka ut ett antal gånger till Dössberget i Bjursås igår kväll. Det här då trängseln framför scen där ett musikuppträdande pågick, blev ohanterbar för vakterna.
Uppskattningsvis befann sig omkring 5 000 personer på Dössberget i Bjursås igår kväll. Och många av dem befann sig framför scen där en musikgrupp spelade. Efter en stund blev trycket så stort att ett flertal personer fick hjälpas ut ur publikhavet för att inte bli klämda eller nedtrampade. Enligt Rune Arvidsson, ställföreträdande räddningschef, så fanns det alltför lite personal och vakter på plats för att kunna hantera så här många människor. Han säger också att man nu behöver föra en diskussion för att se om man verkligen har tillräckligt med resurser för att säkra såndana här stora tillställningar. Inga personer behövde blev skadade på grund av trängseln, dock fick ett antal personer föras till sjukhus på grund av alkohol och tablettförgiftning.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".