Chef på Migrationsverket får en varning

Enhetschefen på Migrationsverket i Hedemora får nu en varning av sin arbetsgivare. Bakgrunden är hennes utskällning av en synskadad asylsökande, något som avslöjades av Sverige Television.

Strax före jul visade Sveriges Television en filmsekvens där en asylsökande synskadad irakier blev illa bemött och utskälld av enhetschefen i Hedemora. Den här händelsen fick mycket stor uppmärksamhet i media liksom andra märkliga ageranden av personal på Migrationsverket.

Enhetschefen i Hedemora stängdes av från sina arbetsuppgifter i avvaktan på en intern utredning. I februari kom en första rapport därifrån och i den sades det att händelsen i Hedemora behövde utredas ytterligare. I går eftermiddag hade migrationsverkets personalansvarsnämnd sammanträde och där togs då beslutet att varna enhetschefen. Hon har brutit mot verkets värderingar menar nämnden.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".