Svärdsjöbor kämpar för kök

Mer än hälften av byn Svärdsjös invånare har skrivit på ett upprop för att få behålla köket vid ortens äldreboende, Björkhagen. Listan med de drygt 3 000 namnunderskrifterna lämnades på måndageftermiddagen över till socialförvalningen i Falun.
- Det här är en livskvalité fråga för både äldre och barn som får maten från köket. Det är kvalité att få hemlagad mat direkt från orten och man får hembakat bröd, säger Rolf Gunnarsson, ordförande i Svärdsjö intresseförening och initivativtagare till namninsamlingen. Falu kommuns tillförordande socialchef vill inte kommentera förslaget till att lägga ner köket på Björkhagen. - Att man nu inte tar något beslut kanske visar att man tänker utreda det här lite bättre. För vad jag förstår är utredningen lite bristfällig. Kommer beslutet först i slutet av augusti hinner vi uppbåda mer styrkor, för om det behövs så är vi beredda till det, säger Rolf Gunnarsson.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".