Kommunalare kräver heltid

Hälften av fackförbundet Kommunals medlemmar här i Dalarna som har en deltidsanställning vill arbeta mer, det visar en undersökning som gjorts bland medlemmarna.

Därför kräver nu Kommunal i Dalarna att Riksdagen beslutar om att rätten till att arbeta heltid blir lag. Hans Unander, ordföranden i Kommunal i Dalarna, säger att de måste arbeta politiskt för att få in det här lagstiftningsmässigt.

– Vi skulle ju önska att vårt avtal som vi har haft under en del år skulle ha räckt till för att medlemmarna skulle ha fått utökad tid men vi känner att det här räcker inte, säger Hans Unander ordförande för fackförbundet Kommunal i Dalarna.

Han säger också att det har blivit alldeles för dåligt arbetat med den här frågan i många kommuner men att det har hänt en hel del i vissa kommuner.

– Man har ju tagit politiska målsättningar i många kommuner men nu måste det bli någon ordning på den här frågan, säger Hans Unander.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".