Region Dalarna sponsrar skidspår i Mora

Drömmen om att kunna åka skidor långt in på sommaren på ett så kallat Frozen Track i centrala Mora ser nu ut att kunna bli verklighet.
Igår beslutade Region Dalarna bidra med 2,1 miljoner kronor.

Det ska bli ett tre kilometer långt skidspår från Zornmuseet i centrala Mora ut på friluftsområdet Prästholmen vidare till skidstadion i Hemus och sen tillbaka - ett skidspår med kylda slingor under marken som gör det möjligt att åka skidor långt in i sommarmånaderna det är vad man hoppas kunna åstadkomma i Mora.

Frozen Track kallas det. Och det finns på andra håll i landet. Till exempel i Torsby som inviger sitt spår i juni. Men i Mora handlar det alltså om en utomhusslinga.

Det här är en del av utvecklingstankarna kring Prästholmen som idag rymmer idrottsanläggningar, sim och tennishall, hotell, camping och badplats.

Ett internationellt Friskvårdscentrum ska det bli och i framtidsvisionerna ingår förutom skidspåret, Frozen Track, bland annat gästhamn och en utomhusscen.

Totalt beräknar man att hela projektet kommer att kosta runt 35 miljoner kronor och Mora kommun har beslutat bidra med närmare tio och igår gav alltså Region Dalarna ett stöd på 2,1 miljoner.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".