KD-riksting inleds i dag

I dag, torsdag, inleder kristdemokraterna sitt riksting i Malmö. Från Dalarna deltar 14 delegater däribland Birgitta Sacrédeus, förstanamn på partiets landstingslista och andranamn efter Ulrik Lindgren på riksdagslistan. Birgitta Sacredeus gläds över att kristdemokraterna driver frågan om att vårdens andel av bruttonationalprodukten, BNP, måste öka till 10 procent från dagens ca 8,5 procent.
- Alla undersökningar man gör visar att vården står först på önskelistan, det är viktigt för människor. Som det ser ut i dag så är prognosen för vårt eget län minus 100 miljoner och nästa år finns det ett sparbeting på 65 miljoner, säger kristdemokraten Birgitta Sacrédeus. Birgitta Sacrédeus säger att det är viktigt att det kommer mer pengar till vården, och hon säger att med kristdemokraternas förslag till budget så skulle landstinget i Dalarna få ytterlilgare 56 miljoner kronor att använda i vården. Men allt handlar inte om pengar, menar Birgitta Sacrédeus. - Det handlar också om att kunna rekrytera personal och att vara rädd om den personal vi har. Vi måste bli attraktiva som arbetsgivare och få folk att känna arbetsglädje, säger Birgitta Sacrédeus.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".