Nationaldemokraterna vill in i landstinget

Det främlingsfientliga partiet Nationaldemokraterna kandiderar i landstingsvalet i Dalarna i höst. När det gäller kommunfullmäktige satsar det främlingsfientliga partiet på Borlänge.

I helgen genomförde Nationaldemokraterna en värvningskampanj i Borlänge. En aktivistgrupp, som partiet själva kallar det, delade ut flygblad vid Kupolen. Förutom landstinget lägger Nationaldemokraterna krutet på just Borlänge i valet.

–Det finns potential och stora anledningar att agera i Borlänge och troligtvis ett stort missnöje som vi vill få bukt med, säger Marcus Andersson som är distriktsorganisatör i Nationaldemokraterna.

I Borlänge leds Nationaldemokraterna av Jimmy Windeskog, som är en veteran i främlingsfientliga sammanhang.  Han är före detta högt uppsatt sverigedemokrat, men uteslöts nyligen där, efter att ha kritiserat en partikamrat för att ha adopterat barn från Indien. Och han anklagades för hyllningar av nazistledare.  Och det är också han som hoppas komma in i landstinget.

Ärkerivalerna i Sverigedemokraterna, som har ett mandat i Orsas kommunfullmäktige ställer upp där i valet i höst igen. Dessutom satsar också Sverigedemokraterna på Borlänge.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista