Bättre närvaro på Gylleskolan i Borlänge

Eleverna på Gylleskolan i Borlänge har blivit bättre på att komma i tid till lektionerna sedan ett speciellt system infördes. Elever som kommer för sent eller har glömt något till lektionen, får över huvud taget inte komma in i klassrummet. Det här systemet infördes för ett år sen och praktiseras fortfarande.

– Rummet heter 55:an, det är dit man får gå om man kommer för sent eller inte ha med sig böcker, säger Tobias Lind som går i sjuan på Gylleskolan i Borlänge. Han gillar alltså det här systemet där den som kommer för sent, eller den som inte har med sig rätt grejer till lektionen eller den som uppför sig dåligt, den eleven får alltså gå raka vägen till 55:an, ett särskilt klassrum där det finns en lärare som tar hand om eleverna som inte får komma in i sina rätta klassrum så att säga.

Det här systemet infördes inför förra vårterminen efter klagomål från eleverna.

– Eleverna tog kontakt med oss i skolledningen och sa att vi tycker det är lite besvärligt, vi kommer aldrig igång med lektionerna våra klasskamrater har inte rätt saker med sig. Det blir så sönderhackat, vi måste få ordning på det här, säger Benita Bergstrand som är rektor på skolan.

Efter fem gånger i 55:an så blir det återläsning eller kvarsittning och hemmet informeras.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".